Is het wel verstandig om een iPhone online te bestellen?

Misschien ben je een beetje huiverig om een iPhone abonnement online te bestellen en doe je dit liever in de winkel. Dat kan natuurlijk. Toch hoef je voor de webshops die we op de website hebben staan niet te vrezen voor slechte klantenservice. Ondanks dat het inderdaad webshops zijn en ze geen fysieke winkel hebben kun je uiteraard altijd met vragen terecht bij de klantenservice. Want ook webshops hebben een klantenservice, en ook webshops bieden garantie op hun producten.

Je hebt een iPhone laten bezorgen en hij is stuk, wat nu?

De kans dat dit gebeurd is natuurlijk erg klein, want iPhones worden bijzonder goed verpakt bij de verzending, maar het kan altijd een keer gebeuren dat er eentje tussen zit die bij aankomst bij de consument stuk blijkt te zijn. Als dit bij jou het geval is kun je dit direct melden bij de desbetreffende webshop en kun je de iPhone gewoon retourneren. Als je dit direct doet zul je vanzelf binnen enkele dagen een nieuwe iPhone ontvangen.

Ook webshops hebben, net als fysieke winkels, een naam hoog te houden, dus je kunt er dan ook zeker vanuit gaan dat je altijd goed geholpen wordt en dat je op al je vragen een antwoord krijgt.

Previous post:

Next post: